Brandwerende veiligheidskast, brandwerende veiligheidskasten, brandwerende kasten - Asecos

Brandwerende veiligheidskast

Indien u voor uw onderneming de ultieme brandwerende veiligheidskast wenst, dan bent u bij Asecos aan het juiste adres. Brandwerende veiligheidskasten zijn dť specialisatie van ons bedrijf. Onze brandwerende kasten beschermen uw brandgevaarlijke stoffen onder de zwaarste omstandigheden.

Toepassing

 • Een brandwerende veiligheidskast van Asecos wordt gebruikt voor een veilige opslag van gevaarlijke (licht-ontvlambare) stoffen, volgens de GHS-indeling; GHS02, GHS03, GHS04 (spuitbussen), GHS05, GHS06, GHS07, GHS08, GHS09 en CMR stoffen. GHS01 onder voorwaarden.
 • Een brandwerende veiligheidskast moet afsluitbaar zijn vanwege regelgeving omtrent toxische stoffen en brandwerend in verband met het voorkomen van escalatie van brand bij het additioneel vrijkomen van de inhoud van een brandwerende veiligheidskast.
 • Een brandwerende veiligheidskast moet worden afgezogen als er geopende verpakkingen in staan, i.v.m. de gezondheid van medewerkers.


Horizontale compartimentering
 • In een Asecos brandwerende veiligheidskast mogen met elkaar reagerende stoffen soort bij soort worden opgeslagen.
 • Opvangbakken dienen de inhoud te kunnen opvangen van ten minste 110% van de inhoud van de grootste verpakking, doch (als dat meer is) ten minste 10% van de totale inhoud van de verpakkingen tezamen. De grootste uitkomst is leidend.
 • Zuren en logen (basen) gescheiden van elkaar onderin de kast, in aparte lekbakken plaatsen.
 • De maximaal toegestane inhoud is 250 liter.

Persoonlijk advies

We kunnen ons voorstellen dat u advies wenst over de een aan te schaffen brandwerende veiligheidskast.

Wij adviseren u graag, om duidelijk te maken wat de consequenties zijn van de verschillende normen en hoe de verschillende types brandwerende veiligheidskasten daaraan voldoen, zodat u weloverwogen een beslissing kunt nemen voor de juiste brandwerende veiligheidskast..

Wilt u een persoonlijk advies van ťťn van onze ervaren veiligheidsexperts? Kom naar onze toonzaal of bel op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Desgewenst komen we bij u op locatie langs. Als u zich liever op uw gemak oriŽnteert, dan kunt u ook een gratis brochure bestellen over onze brandwerende kasten. Een goede brandwerende veiligheidskast voorkomt onomkeerbare problemen. Kies voor zekerheid, kies voor de betrouwbare bescherming van Asecos!

Meer dan 120 standaard brandwerende veiligheidskasten leverbaar.

Meer dan 120 brandwerende chemicaliŽnkasten leverbaar.

Geteste veiligheid waarop u kunt vertrouwen

Asecos brandwerende veiligheidskasten bieden de hoogste effectieve bescherming. Al onze brandwerende veiligheidskasten zijn getest, goedgekeurd en gecertificeerd conform:

 • EN 14470-1 (type 30 of type 90)
 • EN 1363
 • EN 14727 (laboratoriummeubilair)
 • Productveiligheid (GPSG Ė GS-keurmerk)


Individueel te kiezen interieurs en 7 standaard kleuren

Individueel te kiezen interieurs en 7 standaard kleuren

Stel met onze configurator uw eigen brandwerende veiligheidskast samen.

Highlight

Video: Brand performance test

Een brandtest onder reŽle omstandigheden toont de extreem verschillende veiligheidsnormen
van 3 verschillende veiligheidskasten!

Bekijk de video...