Recirculatiefilter-opzetunit: veilige en duurzame ventilatie van opslagkasten met gevaarlijke stoffen

Het technisch volledig herziene en verbeterde recirculatiefilter-opzetunit UFA.025.030 uit de UFA-LINE biedt vele innovaties voor nog meer veiligheid, comfort en duurzaamheid bij het ventileren van brandveiligheidsopslagkasten.

Veiligheid - De UFA.025.030 beschikt over een kleurendisplay met signaleringssysteem om de filterverzadiging, de bedrijfstoestanden of foutmeldingen aan te geven. Machinaal vervaardigde en fijn gekalibreerde sensoren detecteren de concentraties verontreinigende stoffen in de afvoerlucht en meten het uitgeblazen volume aan afvoerlucht nog nauwkeuriger. Naast het zeer efficiënte breedband-actiefkoolfilter - dat 99,999 procent van de gevaarlijke stoffen (koolwaterstoffen) uit de doorgevoerde lucht filtert en vasthoudt, totdat het filter verzadigd is - is er nu een tweede actiefkoolfilter (secundair filter) op luchtafvoer van het toestel geplaatst.

Comfort - De compacte, stekkerklare recirculatiefilter-opzetunit voor brandveiligheidsopslagkasten (S-LINE, Q-LINE, V-LINE), brandwerende onderbouwkasten (UB-LINE) of vatenkasten (XL-LINE) is niettegenstaande het meertraps filtersysteem bijzonder stil en dus ideaal voor gebruik direct in de werkomgeving.

De recirculatiefilter-opzetunit UFA.025.030 heeft ook een verdere verbetering gekregen op het gebied van duurzaamheid: de filtercassette die in de apparaten wordt gebruikt, is nu gemaakt van corrosiebestendige, robuuste kunststof en kan vele malen worden hergebruikt.

Recirculatiefilter-opzetunit UFA.025.030 met flowbewaking

Recirculatiefilter-opzetunit UFA.025.030 met flowbewaking

  •  Grote flexibiliteit bij de keuze van de kastopstelplaats - geen complexe wanddoorbraken en dure luchtafvoerkanalen nodig
  • CE-conform volgens EG-richtlijn 2014/34/EU
  • ATEX-conform: EX II 3/-G Ex ic nA IIB T4Gc
  • Vermijden van Ex-zones volgens DGUV-voorschrift 113-001
  • Geschikt voor behuizingen gedefinieerd in EN 14470-1, DIN 12925-1 en NEN 2678
  • Behuizing van staalplaat met poedercoating
  • Optisch en akoestisch alarm incl. potentiaalvrij alarmcontact
  • Fluisterstil - slechts ca. 23 dB (A) aan geluidsniveau

Technische gegevens van de recirculatiefilter-opzetunit UFA.025.030

Nominale spanning:         Frequentie:         Nominaal vermogen:         Volumestroom (gemonteerd op kast):         Uitwendige afmetingen (BxDxH):         Gewicht (incl. filter):
85 -  264 V   50/60 Hz   8,5 W   > 10-voudig/u   256 x 308 x 555 mm   14 kg

 

Bel mij terug

Gewenste tijdvenster

* Verplichte velden