Overzicht veiligheidskastmodellen

Asecos is de toonaangevende fabrikant van veiligheidskasten conform de Europese norm EN 14470 deel 1 en 2. De kasten voor de opslag van gevaarlijke stoffen zijn afhankelijk van het model in verschillende interieurvarianten, kleuren, deurtypes en in verschillende kastbreedtes en -hoogtes verkrijgbaar. De type geteste brandwerendheid van de brandwerende veiligheidskasten bedraagt afhankelijk van modellenreeks: 90 minuten (type 90) of 30 minuten (type 30).
Premium kwaliteit "made in Germany".

U kunt kiezen uit de volgende categorieën:

Brandwerende kasten:

► Hoge kasten (Q-LINE, S-LINE, V-LINE, ION-LINE)

► Onderbouwkasten (UB-LINE)

► Kasten met geïntegreerd recirculatiefilter (FX-LINE, CX-LINE, SLX-LINE)

► Combinatiekasten (K-LINE)

► Gasflessenkasten: Voor inpandige opslag en uitpandige opslag (G-LINE)

► Vatenkasten (XL-LINE)

 

Niet brandwerende kasten:

► Logen- en zurenkasten (SL-LINE)

► Chemicaliënkasten en milieukasten (C-LINE, E-LINE)

 Overzicht veiligheidskasten
 • Overzicht veiligheidskasten
   Overzicht veiligheidskasten

  HOGE KASTEN VOOR ONTVLAMBARE GEVAARLIJKE STOFFEN

  Veiligheidskasten voor onbeperkte opslag van brandbare gevaarlijke stoffen in werkruimten conform EN 14470-1 en PGS 15.

  Q-LINE – Robuust talent: Veiligheidskasten (type 90/30) met geïntegreerde transportsokkel voor gemakkelijk intern transport, die conform GS, EN 14470-1 en PGS 15, alsook de FM-standaard 6050 gecertificeerd zijn. Zeer robuuste constructie met kras- en slagvast oppervlak, deuren met drie scharnieren voor zware belasting, vergrendeling met statusindicatie, deurvastzetinrichting, automatisch deursluitmechaniek, éénhandbediening, keuze uit zeven kleuren deuren.
  ► Naar de Q-LINE

  S-LINE – De bewezen allrounder: EN 14470-1 en PGS 15-conforme veiligheidskast van het eerste uur. Tientallen jaren van ontwikkelings- en optimalisatieprocessen maken de S-LINE tot een technisch geavanceerde veiligheidskast. GS-gecertificeerd, verkrijgbaar in verschillende breedtes en hoogtes en met veelzijdige interieurvarianten. Onze laagst geprijsde Type 90 hoge kast: S-CLASSIC-90.
  ► Naar de S-LINE

  V-LINE – Het ruimtewonder voor laboratoria en industrie: Met dezelfde opslagcapaciteit als standaardkasten – bij halve kastbreedte. De eerste veiligheidskabinet met elektrisch aangedreven verticale secties: Perfect overzicht van de opgeslagen ontvlambare gevaarlijke stoffen met toegang tot alle opgeslagen emballage vanaf beide zijden van de sectie. Brandwerendheid type 90 volgens EN 14470-1 en PGS 15.
  ► Naar de V-LINE

  ION-LINE – Het veilige inpandig –en laden van Lithium-ion energiedragers: Bij brand buiten de brandveiligheidskast worden de Lithium-ion accu’s (energiedragers) die in Asecos ION-LINE-brandveiligheidskasten zijn opgeslagen, gedurende meer dan 90 minuten beschermd tegen oververhitting. Dit voorkomt dat de opgeslagen Lithium-ion-accu’s instabiel worden of spontaan gaan ontbranden. De brandtest voldoet aan de testvoorwaarden van EN 14470-1 en geeft de brandwerendheid (Type 90) van de brandveiligheidskasten weer.
  ► Naar de ION-LINE

 • Overzicht veiligheidskasten
   Overzicht veiligheidskasten

  ONDERBOUW-VEILIGHEIDSKASTEN

  Voor onbeperkte opslag van brandbare gevaarlijke stoffen in werkruimten conform EN 14470-1 en PGS 15.

  UB-LINE – perfect voor onder de zuurkast: Grote verscheidenheid – 26 modellen in vier breedtes en twee dieptes bieden maximale flexibiliteit bij de aanpassing aan de gebruikerseisen en bouwkundige omstandigheden. Optioneel bij maximale interne hoogte (bijvoorbeeld voor verwijdering in bulkcontainers) of een tweede schuifplateau (ideaal voor de opslag van kleine containers). Type 90, GS-gecertificeerd.
  ► Naar de UB-LINE

  Onderbouw-koelkast type 90 – met recirculatie-filtersysteem: Gelijkmatig koeleffect binnenin door een laminaire toevoer van koude lucht. Geïntegreerd ventilatiesysteem met hoge energie-efficiëntie, dat geen extern luchtafvoersysteem vereist. Veilige LED-indicator met zeven elementen voor directe functiecontrole.
  ► Naar de onderbouw-koelkasten UB-S-90K

 • Overzicht veiligheidskasten
   Overzicht veiligheidskasten

  KASTEN MET GEÏNTEGREERD RECIRCULATIEFILTER

  Multifunctioneel en flexibel – hierdoor is gezamenlijke opslag van zeer verschillende gevaarlijke stoffen (organische en anorganische) in één kast mogelijk. Tegelijkertijd worden de ontstane dampen afgezogen via een meerstaps breedbandfiltersysteem en gefiltreerd (d.m.v. een milieuvriendelijk, herbruikbaar filtersysteem), wat een explosieve atmosfeer voorkomt.

  FX-LINE – FlameFlex-kasten (type 90/30): De GS-gecertificeerde oplossing voor een veilige en brandwerende opslag van brandbare vloeistoffen en tevens niet-brandbare gevaarlijke stoffen. De basis wordt gevormd door onze robuuste en beproefde Q-kasten (van 60, 90 en 120 cm breed), conform EN 14470-1 en PGS 15

  CX-LINE – ChemFlex kasten: Voor veilige opslag van niet-brandbare, licht agressieve, gevaarlijke en giftige stoffen volgens TRGS 510. De basis wordt gevormd door onze hoge kwaliteit CS-CLASSIC-kasten van 81 en 105 cm breed.

  SLX-LINE – veiligheidskasten: Ideaal voor de opslag van zuren en logen, GS-gecertificeerd. De basis hiervan zijn onze zeer chemicaliënbestendige SL-CLASSIC-kasten, verkrijgbaar in breedtes van 60 en 120 cm.
  ► Naar de FX-LINE, CX-LINE, SLX-LINE

 • Overzicht veiligheidskasten
   Overzicht veiligheidskasten

  COMBINATIE-VEILIGHEIDSKASTEN

  Voor de opslag van ontvlambare en corrosieve gevaarlijke stoffen in diverse volledig gescheiden opslagcompartimenten, volgens EN 14470-1 en PGS 15.

  K-LINE – De 3-in-1 combinatie-veiligheidskast: Veilige en gescheiden opslag van zuren, logen en ontvlambare gevaarlijke stoffen in één kast (type 90/30), GS-gecertificeerd. Twee volledig gescheiden opslagcompartimenten met een brandwerende tussenwand. Geïntegreerd ventilatiesysteem met corrosiebestendige, metaalvrije luchtkanalen. Kastbreedte 120 cm.

  K-UB-90 – De 2 in 1 combinatie-onderbouwkast: Perfect onder de zuurkast – veilige opslag van agressieve en brandbare gevaarlijke stoffen in één kast (type 90). Afzonderlijke opslagcompartimenten met tussenwand. Gelijkmatige, gescheiden ventilatie van de compartimenten, met luchtafvoer via één aansluitflens (Ø 75 mm) voor aansluiting op een centraal mechanisch ventilatiesysteem. Leverbaar in 110 en 140 cm breedte.
  ► Naar de K-LINE

 • Overzicht veiligheidskasten
   Overzicht veiligheidskasten

  GASFLESSENKASTEN

  Gasflessenkasten voor veilige inpandige en uitpandige opslag van gasflessen onder druk.

  G-LINE – Gasflessenkasten voor inpandige opslag van ontvlambare of toxische gassen onder druk in werkruimtes conform EN 14470-2 en PGS 15. Geschikt voor 1 tot 4 gasflessen van 50 liter. Brandwerendheid type G90 en G30, GS-gecertificeerd (type-getest). Verkrijgbaar in de breedtes 140, 120, 90 cm en 60 cm. Het 60 cm brede model kan ook worden geleverd als G90 versie voor 2 gasflessen van 50 liter!
  ► Naar de G-LINE voor inpandige opslag

  Gasflessenkasten voor uitpandige opslag: Robuuste en hoogwaardige veiligheidskasten voor veilige uitpandige opslag van brandbare of giftige gassen onder druk conform PGS 15 en TRGS 510. Compleet verzinkte plaatstalen constructie met extra geplastificeerd structuuroppervlak. Corrosiebestendig roestvast stalen onderstel. Afhankelijk van het model geschikt voor 1 tot 5 gasflessen onder druk van 50 liter. Met slot en een effectieve ventilatie.
  ► Naar de G-LINE voor uitpandige opslag

 • Overzicht veiligheidskasten
   Overzicht veiligheidskasten

  VATENKASTEN

  Veiligheidskasten voor IBC's en vaten voor onbeperkte opslag van brandbare gevaarlijke stoffen in werkruimten conform EN 14470-1 en PGS 15.

  XL-LINE: 90 minuten brandwerende vatenkast, GS-gecertificeerd, voor de opslag van gevaarlijke stoffen in IBC's en vaten van 200 liter. Optioneel met transportsokkel voor gemakkelijk intern transport. Met dubbele draaideuren en standaard voorzien van deurvastzetinrichting voor veilig plaatsen of oppakken van verpakkingen. Deuren zijn afsluitbaar met een cilinderslot. Twee kastbreedtes: 110 en 155 cm.
  ► Naar de XL-LINE

 • Overzicht veiligheidskasten
   Overzicht veiligheidskasten

  LOGEN- EN ZURENKASTEN

  Voor de opslag van agressieve, niet-brandbare gevaarlijke stoffen in werkruimten conform PGS 15, TRGS 510, BGI 850-0, PGS 15

  SL-LINE – Duurzame logen- en zurenkasten van hoge kwaliteit: GS-gecertificeerde veiligheidskasten voor de opslag van agressieve, niet-brandbare gevaarlijke stoffen in twee volledig gescheiden opslagcompartimenten met verticale / horizontale tussenwand. Geïntegreerd ventilatiesysteem, luchtkanalen corrosiebestendig en metaalvrij. Leverbaar in breedtes van 60 cm en 80 cm.

  Onderbouwkasten voor zuren en logen: Optioneel met verrijdbaar onderstel met afdekplint (gemakkelijk verschuiven van de kast). Leverbaar met een hoogte van 60 cm of een speciale hoogte van 80 cm (voor de opslag van grote emballage). Leverbare breedtes, afhankelijk van het model, 59, 110 en 140 cm.
  ► Naar de SL-LINE

 • Overzicht veiligheidskasten
   Overzicht veiligheidskasten

  CHEMICALIËNKASTEN EN MILIEUKASTEN

  Opslagkasten voor een veilige opslag van niet-brandbare chemicaliën en giftige stoffen in werkruimten volgens de wettelijke voorschriften. Optioneel leverbaar met veiligheidsbox type 30 (conform EN 14470-1 en TRGS 510).

  C-LINE – Robuuste en duurzame chemicaliënkasten: Voor de opslag van giftige, agressieve, niet-ontvlambare chemicaliën en giftige stoffen in werkruimtes conform TRGS 510 en PGS 15. Grote verscheidenheid aan  modellen en deuren voor diverse toepassingen. Leverbaar met kastbreedten van 105, 81 of 54 cm.
  ► Naar de C-LINE

  E-LINE – Milieukasten: Voor de opslag van waterverontreinigende en agressieve vloeistoffen. Degelijke constructie – Leverbaar in plaatstaal met epoxy-coating of geheel van polyethyleen.
  ► Naar de E-LINE

Bel mij terug

Gewenste tijdvenster

* Verplichte velden