Overzicht veiligheidskastmodellen

Chemicaliën zijn divers en hebben meestal veel verschillende eigenschappen. Maar ongeacht of ze milieugevaarlijk, gasvormig, giftig of ontvlambaar zijn: asecos heeft als 's werelds toonaangevende fabrikant van veiligheidskasten volgens de Europese norm EN 14470-1/-2 de juiste kast voor een veilige en wettelijk conforme opslag. Onze individuele oplossingen worden onder andere gebruikt in de landbouw, onderzoek, industrie en laboratoria.

 • Zure en alkalische kasten
 • Hoge kasten
 • Verticale uittrekbare kasten
 • Onderbankenkasten
 • Gasflessenkasten
 • Lithium-ion kasten
 • Recirculerende luchtfilterkasten
 • Combi veiligheidskasten
 • Chemische kasten
 • Milieukasten
 • Veiligheidskast
 • Vatkasten
 Overzicht veiligheidskasten
 • ► Brandveiligheidsopslagkasten volgens EN 14470-1 en EN 1363-1 voor lithium-ion batterijen

   asecos Sicherheitsschrank ION-LINE

  Voor een veilige actieve en passieve opslag van lithium-ion batterijen biedt asecos ION-LINE drie verschillende veiligheidsniveaus:

  • CORE: Uitgebreide brandbescherming met het beproefde asecos evacuatie- en alarmdoormeldingsconcept
  • PRO: Uitgebreide bescherming voor de professionele omgang met lithium-ion batterijen inclusief 3-traps alarm- en actief brandonderdrukkingssysteem
  • ULTRA: Verbeterde brandbescherming, actief rookgasmanagement en uitgebreide bewaking bieden ook veiligheid in gevoelige ruimtes met de hoogste vereisten. De ION-LINE ULTRA is getest en gecertifi ceerd conform het GS beginsel EK5/AK4 22-01 voor de testen en certificering van brandveiligheidsopslagkasten voor de actieve en passieve opslag van lithium-ion accu’s

  Ongeacht voor welk veiligheidsniveau u kiest, de basis veiligheidsvoorzieningen zoals brandwerendheid van binnen naar buiten en van buiten naar binnen, rookdetectie en alarmdoormelding zijn verwerkt in alle kasten van de modellijnen CORE, PRO en ULTRA.

  ION-LINE

 • ► Brandveiligheidsopslagkasten volgens EN 14470-1 voor ontvlambare vloeistoffen

  V-LINE Sicherheitsschränke von asecos

  V-LINE - Brandveiligheidsopslagkasten met elektronische verticale schuifsecties voor maximaal gebruiksgemak en toegang tot alle opgeslagen emballages aan beide zijden

  Met een grote kastdiepte maken de kasten perfect gebruik van het leegstaande gebied naast de zuurkast of werkplek. De verticale uittrektechniek maakt een optimaal overzicht van de opgeslagen gevaarlijke stoffen en een tweezijdige toegang tot alle emballage mogelijk.

  V-LINE

 • Q-LINE - Brandveiligheidsopslagkasten met een robuuste constructie en geïntegreerde transportsokkel voor flexibel intern transport

  Extreem robuuste constructie met kras- en stootvast oppervlak, 3-voudige deurophanging voor sterke belasting, duren blijven in elke openingshoek op hun plaats voor een gemakkelijkere behandeling van containers. Geïntegreerde transportsokkel voor intern transport binnen het bedrijf, de kast kan rechtopstaand door deuren worden verplaatst (Q-LINE modellen).

  Q-LINE

 • FX-LINE - Brandveilighiedsopslagkasten met een recirculatieafzuigsysteem voor het veilig filteren en opslaan van een breed scala aan gevaarlijke stoffen met een flexibele opstelplek

   asecos Umluftfilterschrank FX-LINE

  Vermijding van explosieve atmosferen, afzuiging en filtering van gevaarlijke dampen. Met slechts circa 39 dB(A) is het afzuigsysteem fluisterstil en produceert het geen storende geluiden. Visuele en akoestische signalen zorgen voor een duidelijke waarschuwing in geval van nood en zorgen in combinatie met het potentiaalvrije alarmcontact voor maximale veiligheid.

  FX-LINE

 • S-LINE - Veiligheidskasten als beproefde klassiekers met een grote verscheidenheid aan modellen

   asecos S-LINE Sicherheitsschränke

  De juiste opbergoplossing voor elke toepassing dankzij een breed scala aan modellen en binnenuitrusting. Kies flexibel uit zowel brede en smalle als middelhoge en hoge kasten. Minimale krachtinspanning bij de deurbediening, de optioneel verkrijgbare deurvastzetinrichting biedt een veilig opslaan en ophalen van verpakkingen met 2 handen.

  S-LINE

 • K-LINE - Combinatie-veiligheidskasten voor de gecombineerde opslag van brandbare en niet-ontvlambare, agressieve chemicaliën in aparte opslagcompartimenten

   asecos K-LINE Sicherheitsschränke

  Veilige, gescheiden opslag van zuren, logen en ontvlambare gevaarlijke stoffen in slechts één kast. Twee hermetisch gescheiden opslagcompartimenten met brandwerende middenwand, geïntegreerd be- en ontluchtingssysteem met corrosiebestendige, metaalvrije luchtkanalen.

  K-LINE

 • XL-LINE - Brandveiligheidsopslagkasten voor het opslaan van grote emballages en vaten tot 200 liter

   asecos XL-LINE Sicherheitsschränke

  Veilige en correcte opslag van groot emballage en 200 liter vaten. Veiligheid bij het overgieten, doorlopende aardingsaansluiting binnen en buiten. Inwendig uitgevoerd met 1 tot 3 aardingskabels incl. klem.

  XL-LINE

 • UB-LINE - Veiligheidsopslagkasten voor onder werkbanken voor ruimtebesparende integratie onder zuurkasten, werkplekken voor gevaarlijke stoffen of werkoppervlakken

   asecos UB-LINE Sicherheitsschränke

  De kast maakt perfect gebruik van de beschikbare ruimte onder de zuurkast. Modelvarianten in 2 hoogtes, 4 breedtes en 3 dieptes maken een maximale flexibiliteit mogelijk bij de aanpassing aan de eisen van de gebruiker en de bouwkundige omstandigheden.

  Veiligheidsopslag onder zuurkasten (type 90) voor het onbeperkt opslaan en verzamelen van brandbare gevaarlijke stoffen in werkruimten.

  UB-LINE

 • ►Brandveiligheidsopslagkasten volgens EN 14470-2 voor gassen onder druk

   asecos G-LINE Sicherheitsschränke

  Gasflessenkasten voor binnenopslag: Veilige opslag, levering en verwijdering van gasflessen onder druk
  Gelijkmatige ventilatie en afzuiging van de gehele binnenruimte van de kast. Geïntegreerde luchtkanalen klaar voor aansluiting (ø 75) op een mechanisch ventilatiesysteem. De mogelijke vorming van explosieve atmosferen of schadelijke dampen wordt veilig voorkomen. Groot gebied voor de flexibele doorvoeringsmogelijkheid van leidingen in het dakbereik. Doorvoering van de leiding of kabel zonder extra isolatie.

  Gasflessenkasten voor buitenopslag: Veiligheidskasten voor de uitpandige opslag van gasflessen
  Ideaal voor opstelling buiten, volledig verzinkte plaatstalen constructie met daarnaast een met kunststof gecoat structuuroppervlak, kastbodem van roestvast staal, hellend dak met overhang laat regenwater gemakkelijk afvloeien.

  G-LINE

 • ► Veiligheidskasten voor niet-ontvlambare vloeistoffen

   asecos SL-LINE Sicherheitsschränke

  SL-LINE: Kasten voor zuren en logen met corrosiebestendige, stevige constructie en gescheiden opslagcompartimenten voor zuren en logen
  Hoge kasten met buitenbehuizing van plaatstaal met coating van epoxyhars en binnenbehuizing van zeer bestendige met melaminehars gecoat plaatmateriaal. Onderbouwkasten volledig van zeer bestendige met melaminehars gecoat plaatmateriaal. Zuren en logen kunnen veilig gescheiden van elkaar worden opgeslagen. Twee hermetisch gescheiden opslagcompartimenten, verticale of horizontale scheidingswand in het midden. Geïntegreerd be-/ontluchtingssysteem, luchtkanalen corrosiebestendig, metaalvrij.

  SL-LINE

 • SLX-LINE - Opslagkasten met recirculatieafzuigsysteem voor de veilige opslag en filtratie van zuren en logen

   asecos SLX-LINE Sicherheitsschränke

  Filtratie van anorganische en/of agressieve vloeistoffen. De opslagkasten met recirculatieafzuigsysteem SLX-CLASSIC maken de gezamenlijke opslag, afzuiging en filtratie van de meest uiteenlopende, agressieve zuren, logen in één kast mogelijk.

  SLX-LINE

 • C-LINE - Kasten voor chemicaliën, de ideale opslag van nietontvlambare chemicaliën en giftige stoffen

   asecos C-LINE Sicherheitsschränke

  Groot productassortiment voor een verscheidenheid aan toepassingen, 3 modelbreedtes in 2 kasthoogtes, de CS-kasten laten geen wensen over: er zijn 3 verschillende deurversies verkrijgbaar: draaideur, vensterdeur of ruimtebesparende vouwdeuren. Optioneel verkrijgbaar met een type 30 veiligheidsbox voor de veilige opslag van kleine hoeveelheden (zeer) (licht) ontvlambare vloeistoffen.

  C-LINE

 • CX-LINE - Kasten voor chemicaliën, de ideale opslag van nietontvlambare chemicaliën en giftige stoffen

   asecos CX-LINE Sicherheitsschrank

  Filtratie van anorganische en/of agressieve vloeistoffen. De opslagkasten met recirculatieafzuigsysteem CX-CLASSIC maken de gezamenlijke opslag, afzuiging en filtratie van milieuschadelijke, niet brandbare vloeistoffen en giftige stoffen in één kast mogelijk.

  CX-LINE

 • E-LINE - Milieukasten en kasten voor gewasbeschermingsmiddelen voor de veilige opslag van milieuschadelijke stoffen en pesticiden

   asecos E-LINE Sicherheitsschrank

  Optioneel verkrijgbaar met een type 30 veiligheidsbox voor de veilige opslag van kleine hoeveelheden (zeer) (licht) ontvlambare vloeistoffen. Voorbereid voor aansluiting (ø 75) op een mechanische luchtafvoersysteem, natuurlijke ventilatie in het bodembereik.

  E-LINE

Bel mij terug

Gewenste tijdvenster

* Verplichte velden