asecos: Litiumbatterier

ION-LINE ULTRA

asecos – Säkerhetsskåp för säker förvaring och laddning av litiumbatterier

Mer…

asecos: Hållbara ur energisynpunkt

Hållbara ur energisynpunkt

asecos – skåpet V-LINE MULTIRISK
ersätter tre vanliga 
säkerhetsskåp

läs mer…

asecos: Energieffektiv och säker

Energieffektiv och säker

asecos – de nya ECO arbetsstationerna för farliga material

läs mer…

asecos: Luftrenare

Luftrenare

asecos – för reduktion av virus och föroreningsnivåer inomhus

Mer…

Passion för innovation

Passion för innovation

asecos – vägledande inom säkerhet

Upptäck mer...

asecos – globala experter på förvaring och hantering av brandfarligt material

Globalt ledande i tillverkning av EN 14470-1/ -2-överensstämmande och typprovade Brandsäkra kemikalieskåp
Vårt mål är säker förvaring och hantering av brandfarliga ämnen i det dagliga arbetslivet. För tryggandet av ett runtomskydd, har vårt produktsortiment följande kategorier; förvaring av brandfarligt material på arbetsplatsen; extraktions- och filtersystem; hantering av brandfarligt material utomhus; skydd mot passiv rökning; underhålls- och servicelösningar för alla sektorer. asecos har certifiering enligt EN ISO 9001 och EN ISO 14001.
Brandsäkra kemikalieskåp är vårt huvudfokus: Vi levererar brandresistenta skåp till många sektorer såsom farmaci, akademi, industri och jordbruk, med säker och lagenlig förvaring. Alla produkter i vårt utbud av skåp för antändligt gods är också GS-testade och garanterar uppfyllande av kraven i EN 14470-1/-2 och EN 16121/16122.

Senaste nytt

Se alla nyhetsreleaser

Referenser

 • Q-LINE Brandsäkra kemikalieskåp för uthyrning, i bruk

  I praktiken: Q-LINE Brandsäkra kemikalieskåp för uthyrning vid PolyOne Th. Bergmann GmbH, Gaggenau-anläggningen

  Vid PolyOne′s Innovation Center experimenterar specialisterna med nya plastprodukter för marknaden. Hyreskonceptet 360° från asecos för förvaring av antändliga brandfarliga ämnen, som också är unikt på marknaden, passar även för detta ändamål. Flexibiliteten och den tillförlitliga, automatiskt inbokade servicen, övertygade oss om att hyra ett Brandsäkra kemikalieskåp.

  "Samarbetet går smidigt, och användningstypen och -varaktigheten kan bara bedömas provisoriskt i förväg."

  Christian Busch, Occupational Safety and Security Manager

 • Arbetsstation för brandfarligt material för lödning, glödgning och rengöring

  I praktiken: Arbetsstation för brandfarligt material hos Endress+Hauser Flowtec AG

  Mätexperter hos Endress+Hauser behöver asecos arbetsstation för brandfarliga material för tillverkning av produkter för mätning av vätske-, gas- och ångflöden. Personalen är glad åt den positiva förändringen med arbetsstationen för brandfarligt material: den besvärande lukten minskade väsentligt.

  "Sett till priserna var inköpet ett intressant alternativ till ett konventionellt dragskåp”, säger Andreas Suter, som också lovordar samarbetet med asecos tekniker, och den omfattande 24-h-service som asecos erbjuder runt erforderliga reservdelara eller reparationer.

  Andreas Suter, Mechanical Engineer

 • Arbetsstation för brandfarligt material med basskåp

  I praktiken: Arbetsstation för brandfarligt material med basskåp och frontpanel för beredning av vävnadsprover på patologen vid Klinikum Fulda gAG

  För beredning av vävnadsprover och förvaring av brandfarliga ämnen såsom xylen och formalin, valde patologen på Klinikum Fulda att använda arbetsstationer för brandfarliga ämnen samt skåp från asecos. Prof. Arps är särskilt nöjd med den tekniskt avancerade friskluftsbehandlingen, det höga brandskyddet (F 90) och de praktiska vikdörrarna.

  Han säger att nu har de inte bara ett högeffektivt personalskydd utan ett ”mycket säkert, modulbaserat, underhålls- och driftssäkert totalsystem”.

  Prof. Arps, Klinikum Fulda

 • Säker förvaring av antändliga målarfärger och lösningsmedel för skyltproduktion

  I praktiken: Q-LINE Brandsäkra kemikalieskåp hos företaget Ernst Wenzelmann Schilderfabrik GmbH

  Skylttillverkaren använder Brandsäkra kemikalieskåp typ 90 från asecos för förvaring av antändliga färger och lösningsmedel. Skyltfabriken valde asecos skåp bl.a. därför att är flyttbara:

  “Vi behövde bara en lyftvagn för att flytta asecos-skåpen för brandfarliga material. De kan anslutas mycket enkelt till vårt centrala extraktionssystem på andra platser i rummet med hjälp av en spiralkanal. Det besparar oss en hel del arbete och även de godkännandeprocedurer som skulle komma att krävs för att bygga ett nytt lackeringsrum.”

  Ernst Ludwig Wenzelmann, Managing Director

Se alla kundkommentarer

Beställ telefonsamtal

Planerad tidpunkt

* Obligatoriska fält