Duurzaam handelen betekent verantwoordelijkheid nemen

In ons bewustzijn en in onze verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties is een zorgvuldige en duurzame omgang met ons milieu belangrijk. Ons dagelijks denken en handelen is gericht op het zorgvuldig gebruik van hulpbronnen, het milieubewust verwijderen van afval, het hergebruik van materialen, het vervangen van stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid en het milieu, evenals op economische en dus ecologische procedures en processen (duurzaamheid) en ook energiebesparing.

Hieruit leiden wij de verplichting af om onze materiaalstromen en ons grondstoffenverbruik voortdurend te optimaliseren. Uit dit streven naar voortdurende verbetering ontwikkelen wij jaarlijkse doelstellingen om onze milieuprestaties te verbeteren.

 Duurzaamheid bij asecos

Ecologische aspecten

Sinds de oprichting van asecos GmbH in Gründau (Duitsland) hechten wij veel belang aan duurzaamheid en milieubescherming, bijvoorbeeld door het gebruik van regionaal beschikbare grondstoffen. Door onze jarenlange en oprechte samenwerkingsverbanden met regionale en Europese leveranciers kunnen wij de uitstoot van schadelijke stoffen helpen verminderen door korte transportroutes. Ook de R&D- en productieafdeling op het asecos hoofdkantoor in Duitsland is gericht op duurzaamheid. Geavanceerde, goed doordachte en op elkaar afgestemde productieprocessen besparen op hulpbronnen.

Door het gebruik van eigen zonnepanelen op de daken van onze productievestiging in Gründau zijn we in staat voldoende elektriciteit te produceren voor productie en kantoor. De voortdurende toename van elektrische/hybride voertuigen in het wagenpark van asecos, e-bike leasing voor medewerkers en het gebruik van energiebesparende LED-verlichting zijn slechts enkele maatregelen van energiebeheer bij asecos.


Economische aspecten

Door een holistische kijk op de processen van onze klanten creëren wij de randvoorwaarden voor geoptimaliseerde, veilige en ergonomische werkprocessen. Door de waarde van asecos producten te behouden, worden niet alleen de kosten verlaagd, maar door de langere levensduur van onze producten wordt ook op hulpbronnen gespaard.

De ISO 14001-certificering bevestigt dat milieubeheer al een integraal onderdeel is van de bedrijfsprocessen van asecos. Het milieumanagement-certificaat van asecos GmbH vindt u hier. Graag stellen wij u het Duitse asecos milieubeleid als document ter beschikking. U kunt het hier of via ons contactformulier aanvragen.


Sociale aspecten

Met behulp van onze producten en diensten verhogen wij de veiligheid op de werkplek. Op die manier helpen wij onze klanten om zich te concentreren op wat belangrijk is - hun werk en de ontwikkeling van innovaties die onze maatschappij vooruithelpen. Daarbij beperken we ons niet tot Duitsland. Wij documenteren en certificeren onze diensten en producten in vele landen en talen om onze hoge normen overal in te voeren. Met dezelfde ijver stimuleren wij de verdere ontwikkeling van ons bedrijf en daarmee ook het behoud van waardevolle arbeidsplaatsen in de regio.


 

EcoVadis-certificering

EcoVadis is een van de grootste en meest vertrouwde aanbieders van duurzaamheidsbeoordelingen wereldwijd en baseert zich op internationale MVO-normen ("Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen") zoals Global Reporting Initiative, UN Global Compact en ISO 26000. De EcoVadis scorecard biedt gedetailleerde inzichten in vier duurzaamheidsthema's - milieu, arbeid & mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop - en geeft daarmee een totaalbeeld van de duurzaamheidsprestaties van een bedrijf.

We zijn erg blij dat asecos GmbH een top ranking van EcoVadis heeft gekregen: met de bronzen award behoren we tot de top drie van alle beoordeelde bedrijven.

Bel mij terug

Gewenste tijdvenster

* Verplichte velden