asecos som arbetsgivare

Med regionala rötter och global verksamhet

Vårt företag grundades i pril 1994 av VD:arna Günther Rossdeutscher och Michael Schrems, och vi har blivit globalt ledande inom Brandsäkra kemikalieskåp enligt EN 14470 del 1 och 2 för säker förvaring av brandfarliga ämnen.

Redan från start orsakade vi en revolution i branschen: vi utvecklade världens första Brandsäkra kemikalieskåp med 90 minuters brandmotstånd. Detta banade väg för en ny era när det gäller förvaring av brandfarligt material – med decentraliserad förvaring i närheten av arbetsplatsen. Det som först lät som ett litet steg, fick ett enormt genomslag: Förvaring i ett skåp där produkterna används är mycket smidigare och väsentligt mycket mer praktiskt än bara ett centralt förvaringsutrymme. Man får bättre säkerhet för material, och hanteringen underlättas för användare och processer.

Klicka på bilden: På vår företagsrundresa kan du skapa dig ett eget intryck av asecos GmbH!

Idag täcker företagets lokaler vid huvudkontoret i Gründau (Hesse, Tyskland) ca 40,000 m². Därifrån levererar vi till fler än 80 länder över hela världen. "Vi upplevde tidigt en ökad efterfrågan även från Europa," säger Günther Rossdeutscher. ”Av den anledningen grundades dotterbolaget i Nederländerna samma år. Sedan kom dotterbolag i Frankrike, Spanien, Storbritannien, USA, Schweiz och Sverige från år 2000 och framåt.” Alla produkter från asecos är "Made in Gründau" och att hålla kvar produktionsanläggningen i Tyskland är en huvudprioritering för oss.

> du hittar mer om asecos här.

 

Trender med system

Vår utveckling av nya produkter sedan grundandet av företaget har ofta skapat trender på marknaden, och de har bidragit till att förbättra säkerheten på ett praktiskt sätt: Enhandsmanövrering av Brandsäkra kemikalieskåp, fästen för återcirkulerande luftfilter för filtrering av brandfarliga ämnen eller aktuella ION-LINE, för säker hantering av litium-jon-batterier.
Denna strävan efter att ytterligare förbättra säkerheten är avgörande för företagets policy: ”Passionen för våra produkter, och strävan efter att skapa något nytt, det är det som driver oss att utveckla behovsinriktade lösningar för våra kunder”, säger Michael Schrems. Våra framgångar bygger på engagemanget och hängivenheten hos våra motiverade och kunniga medarbetare.

Vi tror på rättvisa och uppfyllelse av sociala standarder.
Vår högsta prioritet är arbets- och sociala standarder som t.ex. modern utformning av arbetsplatser, rimliga löner, jämlikhet på arbetet och iakttagande av åtgärder för arbetssäkerhet och hälsa.
Våra medarbetare runtom i världen behandlar kollegor, affärspartners och kunder med respekt och enligt vad lagstiftningen föreskriver. Dessa frivilliga åtaganden påverkar också våra verksamhetsvillkor. För oss är upprätthållandet av schyssta arbetsvillkor grunden till våra partners och leverantörers sociala ansvar.
Vi genomför regelbundna auditeringar för att till att dessa standarder uppfylls i hela leveranskedjan.


Dotterbolaget - asecos Ltd.
asecos Ltd, med säte i Burton-on-Trent, England, norr om Birmingham, grundades 2004 som det fjärde dotterbolaget till asecos GmbH. Vårt asecos Ltd. team skapar medvetenhet i Storbritannien och Irland om de risker för förknippas med felaktig förvaring och hantering av brandfarliga ämnen, och ger råd till företag i alla branscher och storlekar om de bästa lösningarna för att minimera riskerna.
asecos Ltd-teamet organiserar regelbundna kurser i de ämnen som rör säker förvaring och hantering av brandfarliga ämnen. Vi genomför också besök i dina lokaler om du så önskar, och bedömer dina förvaringsbehov för alla brandfarliga material

Beställ telefonsamtal

Planerad tidpunkt

* Obligatoriska fält