asecos ION-LINE ULTRA

ION-LINE ULTRA

asecos – Veiligheidskast voor het veilig
opslaan en opladen van lithiumbatterijen

Meer...

asecos V-LINE MULTIRISK

Energetisch duurzaam

asecos – de V-LINE MULTIRISK
brandveiligheidsopslagkast vervangt
drie traditionele veiligheidskasten

Meer...

asecos Energie-efficiënt en veilig

Energie-efficiënt en veilig

asecos – de nieuwe ECO
werkstations voor gevaarlijke stoffen

Meer...

asecos Luchtreiniger

Luchtreiniger

asecos – Reductie van verspreiden van virussen en luchtverontreiniging in binnenruimtes

Meer...

Passie voor innovatie

Passie voor innovatie

asecos – pionier op het gebied van veiligheid

Meer...

Asecos - de specialisten voor opslag van en omgang met gevaarlijke stoffen

Wereldwijd toonaangevende producent van brandveiligheidsopslagkasten conform de Europese norm EN 14470-1 / -2

Wij zorgen voor een goede en veilige opslag van en omgang met gevaarlijke stoffen conform regelgeving in het dagdagelijkse werk. Voor uw algehele bescherming beslaat ons productenassortiment de volgende gebieden: inpandige opslag van gevaarlijke stoffen, afzuiging en filtratie van verontreinigende dampen, uitpandige opslag van gevaarlijke stoffen, bescherming van niet-rokers en onderhoud. Asecos (moederbedrijf) is gecertificeerd volgens EN ISO 9001 en 14001. Brandveiligheidsopslagkasten behoren tot de kerncompetentie van onze expertise. Wij bieden de juiste opslagkast voor gevaarlijke stoffen in tal van sectoren zoals laboratoria, wetenschap en onderzoek, industrie en landbouw die voldoen aan de wettelijke eisen - GS getest en gecertificeerd en in overeenstemming met de eisen die gesteld worden in EN 14470-1 / -2 en EN 16121/16122.

Laatste Nieuws

Bekijk alle nieuwe releases

Referenties

 • Brandveiligheidsopslagkast in brouwerij Koblenz GmbH

  In gebruik: S-LINE brandveiligheidsopslagkast in de Koblenzer Brauerei GmbH

  Als onderdeel van het kwaliteitsbeheer van de brouwerij in Koblenz worden elke dag 50 tot 100 biermonsters fysiek, chemisch, microbiologisch en sensorisch geanalyseerd. Voor de reguliere chemisch-technische onderzoeken hebben de medewerkers van de kwaliteitscontrole chemische stoffen nodig die zijn opgeslagen in asecos brandveiligheidsopslagkasten van de S-LINE, de beproefde alleskunner.

  In verband met de monstername zelf hebben de laboratoriummedewerkers onder meer een brandbare en daarmee in een asecos brandveiligheidsopslagkast horende stof (gedenatureerde alcohol) nodig, die wordt gebruikt voor het desinfecteren van monstername apparatuur.

 • Veilige opslag van brandbare en brandbare chemicaliën voor houtverwerking

  In gebruik: Q-LINE brandveiligheidsopslagkasten in het schrijnwerk & planningsbureau Eichenhaus AG

  De asecos Q-LINE brandveiligheidsopslagkast is bij uitstek geschikt voor de opslag van brandbare of (licht) ontvlambare vloeistoffen direct op de werkplek en binnen handbereik.

  Om het hout te behandelen tegen vocht of ongedierte en om de oppervlakken te verfijnen, gebruiken de meestertimmerlieden van het schrijnwerk & planningsbureau Eichenhaus AG chemicaliën zoals beitsen, oliën, bleekmiddelen, vernissen en glazuren. Dit zijn veelal brandbare of (licht) ontvlambare vloeistoffen die worden opgeslagen in asecos Q-LINE brandveiligheidsopslagkasten - zowel direct op de werkplek als in het centrale opslagdepot. De kasten voor gevaarlijke stoffen beschermen de opgeslagen emballages bij brand - want dat gaat sneller dan je zou denken: het was een onvergetelijke ervaring in het eikenhouten huistimmerwerk toen plotseling een oliedoek zichzelf ontbrandde. De medewerkers konden een brand alleen voorkomen door snel en zorgvuldig te reageren.

  “Het incident heeft onze ogen geopend en heeft ons ertoe aangezet om intensiever om te gaan met het thema 'Veilige opslag van gevaarlijke stoffen op de werkvloer'. We waren ons niet helemaal bewust van de risico's die zelfs zogenaamd kleine hoeveelheden kunnen veroorzaken op de werkbanken."

  Christoph Werner, CEO van Eichenhaus AG

 • Duitse brandveiligheidsopslagkasten voor opslag van gevaarlijke stoffen in Zweden als onderdeel van een uitgebreid veiligheidsconcept

  In gebruik: Q-LINE brandveiligheidsopslagkasten in MAX IV Laboratory, Lund University in Zweden

  In de studentenstad Lund in het zuidelijkste puntje van Zweden staat 's werelds modernste onderzoeksfaciliteit op het gebied van synchrotronstraling: de MAX IV. Het krachtige centrum voor röntgenstraling staat ter beschikking van onderzoekers uit de wetenschap en de industrie over de gehele wereld. In de verschillende onderzoeksprojecten worden allerlei soorten gevaarlijke stoffen en gassen gebruikt. Waaronder zuren en logen, lijmen en diverse brandbare vloeistoffen. Stoffen als ethanol en aceton worden ook constant gebruikt voor schoonmaakdoeleinden. De MAX IV heeft een beveiligingsteam (bestaande uit meerdere personen) die voor het leveren, bewaken van en vooral voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen zorgdragen. De brandveiligheidsopslagkasten type 90 van asecos die worden gebruikt voor een veilige opslag, maken deel uit van een uitgebreid veiligheidsconcept.

  “Als een van de krachtigste faciliteiten voor röntgenonderzoek is het voor ons belangrijk om onze medewerkers en bezoekers het hoogste veiligheidsniveau te bieden. Op het gebied van opslag van gevaarlijke stoffen betekent dit: brandveiligheidsopslagkasten conform de Europese norm 14470. In mijn optiek is er geen argument voor een type 30 brandveiligheidsopslagkast. Bij brand geeft nog eens 60 minuten de brandweer waardevolle tijd om blus- en evacuatiemaatregelen uit te voeren. Bovendien is de waarde van onze apparatuur onbetaalbaar en zou elke uitvaltijd of schade vernietigende gevolgen hebben."

  Marcin Bielawski, veiligheidsfunctionaris van MAX IV

 • Opbergen en opladen van chirurgische instrumenten met lithium-ionbatterijen

  In gebruik: ION-LINE veiligheidskasten in de Ostalb klinieken, Stauferklinikum Schwäbisch Gmünd

  Lithiumbatterijen zijn tegenwoordig ook de eerste keuze voor veel geavanceerde medische apparaten. De Stauferklinikum Schwäbisch Gmünd gebruikt chirurgische instrumenten tijdens operaties die worden aangedreven door lithium-ionbatterijen. Om de brandveiligheid te waarborgen zijn voor de operatiekamer twee asecos ION-LINE brandveiligheidsopslagkasten aangeschaft, om van alle aanwezige accu's de helft over beide kasten te verdelen en op te laden. Dit zorgt in geval van nood ervoor dat altijd batterijen beschikbaar en volledig opgeladen zijn.

  Om in geval van een calamiteit een snelle en veilige evacuatie te garanderen, werden de twee BATTERY CHARGE-kasten in de kliniek op de begane grond direct bij de deur opgesteld. Als bijzonderheid kregen de twee ION brandveiligheidsopslagkasten een brandveilige leidingdoorvoer, omdat de kliniek zelf in elke kast een rookmelder plaatste die onderdeel uitmaakt van de brandmeldinstallatie. De ION brandveiligheidsopslagkasten zijn daarmee aangesloten op een permanent bemande brandmeldcentrale zodat er zo snel mogelijk kan worden gereageerd als er rook ontstaat.

  “Onze ervaringen met de kasten zijn na de eerste paar weken van gebruik alleen maar positief. Onze medewerkers zijn uitermate tevreden over het vakmanschap, de bediening en het design”.

  Andreas Franzmann, hoofd bedrijfscommunicatie bij de Clinic Association

Bekijk al onze referenties

Bel mij terug

Gewenste tijdvenster

* Verplichte velden